Melyik piros szín illik hozzám, hogyan válasszak menyecskeruhát?

Tanácsok egy stílustanácsadó tollából

Dátum: 2020.11.23

Még mindig kevesen mernek vagy szeretnének eltérni a hagyományoktól, így éjfél után piros menyecskeruhát viselnek esküvőjükön.

Tudjuk-e, hogy milyen pirosat? Mert bizony a bőrtónusunkhoz, hajunk természetes színéhez és szemünk színéhez különböző pirosak állnak jól!

A tél típus fenséges és ragyogó, egy tiszta piros ruhában.

A tavasz típus játékosabb, világosabb, meleg adottságait az idén oly divatos korallpiros szépen kiemeli.

A nyár típus hűvös, visszafogott eleganciájához a mályvásabb, pasztellesebb, rózsásabb árnyalatok illenek.

Az ősz típus mély, sejtelmes világához, a sötétebb, törtebb, lágyabb vöröseket ajánlom.

Nem könnyű a cipőválasztás ennyiféle piros szín mellett, így egy jolly joker nude stiletto vagy balerina, ami a bőrünk színével azonos, jó választás lehet és optikailag még  nyújtja is a lábat.

A bokapántos cipő helyett a keresztpántos cipőt javaslom a hajnalba nyúló táncoláshoz. A pánt elvágja a bokát, ezáltal rövidíti a lábat, keveseknek áll igazán jól.

Semmiképpen nem ajánlom a manapság divatos converse stílusú változatot az alacsony aráknak. Összenyomja a termetet, mókás megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ha ez a cél, akkor bátran, ha viszont kifinomultabb megjelenésre vágyunk, maradjunk a magas saroknál vagy egy hegyesebb orrú törpesarkú, esetleg lapos lábbelinél.

Ha tanácstalan vagy, hogy melyik színtípusba tartozol vagy szükséged lenne egy kis segítségre a ruhafazon kiválasztásánál, keress bizalommal!

Képek forrása: Pinterest

Tilless Anna Csillag, színszakértő, stílustanácsadó, Zest for Style